Over Ellen

Altijd ambitieus en ondernemend

Vanaf mijn 16de maak ik al foto’s en video’s. Ik ben altijd al ondernemend geweest. Op jonge leeftijd maakte ik Lightroom Tutorials op YouTube. Ik werd Uitblinker van het jaar op ROC Friese Poort en heb de opleiding Journalistiek en Fotografie met een positieve aantekening afgerond. Sinds mijn 17de sta ik al ingeschreven bij de kvk en heb ik verschillende klussen gedaan in de mediawereld. Na mijn diploma behaald te hebben besloot ik op avontuur te gaan.

Twee jaar heb ik gewoond, gewerkt en gereisd in Nieuw-Zeeland en Australië. Als bijbaantje was ik onder andere skifotograaf bij Smileys Mountain Photo op Cardrona. En fotograaf en verkoper bij de Melbourne Star. Tijdens de reis heb ik met mijn toemalige partner vlogs gemaakt die je op dit YouTubekanaal kunt terugkijken. We hebben voor veel bedrijven hun toeristische attractie in beeld gebracht.

Eenmaal terug in Nederland werd ik verslaggever/videomaker/presentatrice bij stadsblog Sikkom.nl. Werk ik twee dagen in de week voor het Alfa-college en wordt steeds vaker ingezet voor commerciële opdrachten.

Werkervaring

2015-heden:
Freelance videomaker, fotograaf, presentatrice voor o.a Sikkom en andere merken.
2018-heden:
Twee dagen in de week zit ik in het Marketing en Communicatie team van het Alfa-college en hou ik mij bezig met marketingstrategieen en content maken.
2017:
Professioneel fotograaf en verkoper bij de Melbourne Star
2016:
Professioneel fotograaf bij Smileys Mountain Photo op het Ski Resort Cardrona in Nieuw-Zeeland

Opleiding

2012-2015:
Opleiding Journalistiek en Fotografie bij ROC Friese Poort afgerond met extra aantekening.
2015:
Stage bij RTV Noord als verslaggever voor tv en social media.
2014:
Gewonnen bij ROC Friesepoort als Uitblinker van het jaar. Daarna top 10 van de landelijke verkiezing gehaald.
2013:
Stagiaire bij Zoom.nl in Amsterdam. De grootste fotografie magazine van Nederland.
2012:
Stagiaire als verslaggever bij OOGTV.

Ellen is creatief, werkt planmatig en zelfstandig en is een van de beste videomakers van Noord-Nederland. Ze heeft veel oog voor de menselijke maat, maakt puike shots en is een ster in monteren. Daarnaast is ze een fijne en meedenkende collega die de organisatie verder helpt.

IMG_2632.jpg

Willem Groeneveld

Hoofdredacteur Sikkom

In mijn tijd bij Sikkom heb ik Ellen leren kennen als gedreven, creatief en serieus. Ze weet goed wat ze wil en gaat recht op haar doel af. Ellen staat voor kwaliteit: wat ze doet, dat doet ze goed (en snel). Dat geldt voor alle disciplines die ze beheerst.

IMG_2633.jpg

Lidian Boelens

Freelance journalist

Ik ben fan van Ellen: onbevangen, vrolijk, creatief, origineel en oprecht nieuwsgierig.

Al 5 jaar maakt Ellen video’s voor de interne en externe kanalen van het Alfa-college.

Dit doet ze op een professionele en vlotte manier. En altijd met een originele invalshoek!

1558168085258.jpeg

Ellen is a very personable and talented photographer. In my time as her manager at Smiley’s Mt. Photo I was constantly impressed by her ability to work both independently on the mountain and as part of a team in the office. Her talents as a photographer speak for themselves and I have seen that she has the potential to create beautiful imagery not just in her established fields of adventure/travel and portrait photography, but also the ability to adapt to new environments and expand her skill set into new fields.

IMG_2635.jpg

Hugo Peckham

Photographer

Ik houd van alles wat te maken heeft met video en fotografie. Mooie verhalen vertellen met beeld.

Samenwerken?